BambooXLZakelijk

BambooXSParticulier

bamboekozijn.eu
bamboe gewicht

bamboe gewicht

massief bamboe:
60kg bamboe = 1 binnenkozijn

bamboe gewicht

Het soortelijk gewicht van bamboe bedraagt:

  • voor gelamineerd bamboe: 700 kg/m3
  • voor gecomprimeerd bamboe: 1050kg / m3
  • voor buitentoepassingen 1200kg / m3
  • voor samengestelde panelen gelamineerdeBinnenkort kunt u op deze pagina informatie vinden over  het soortelijk gewicht van bamboe, wat het gewicht betekent voor functioneel design en oplossingen voor bamboe lichtgewicht toepassingen. Indien u reeds vragen heeft over dit onderwerp kunt u altijd contact opnemen met ons team op info@bambooxl.nl

Voor met name zware deuren heeft u sterke kozijnen nodig. Sterkte gegevens (buigsterkte, treksterkte druksterkte, afschuifsterkte) van het bamboe. Indien u eerder vragen over dit onderwerp heeft kunt u altijd contact opnemen met ons team op info@bambooxl.nl.

Spanning, stijfheid en sterkte zijn de belangrijke eigenschappen die de constructieve waarde bepalen van een materiaal. De elasticiteitsmodulus, het soortelijk gewicht en de buigsterkte bepalen of bamboe kan worden toegepast als constructief of semi-constructief onderdeel.

Bamboe is sterk en langvezelig. Bamboe buigt wel door maar breekt niet snel. Wilt u bamboe toepassen voor een draagstructuur en moet het bamboe een bepaalde belasting kunnen dragen dan doet u er goed aan dit te laten toetsen en door te laten rekenen door een bouwkundig constructeur. Hij/zij kunnen bepalen of het bamboe sterk genoeg is en stevig is om de belasting en krachten die ontstaan te kunnen overbruggen.

Gewicht & functioneel design

Afhankelijk van toepassing is er behoefte aan een zwaarder of lichter materiaal. Het gewicht kent hierin een functie.  De hoofdeigenschap van bamboe is dat het zwaar is. Hierdoor heeft het uitstekende kwaliteiten voor de meeste toepassingen. Dus ook voor bamboe kozijnen Voor een aantal toepassingen is echter juist een lichtgewicht materiaal gewenst. In onze “Best of both” productlijn bieden wij u de oplossing. Bamboe toplagen worden gecombineerd met een lichtgewicht dragermateriaal als EPS (piepschuim), karton of een vezelplaat. Ook kunt u kiezen voor bamboe fineer op één van deze dragers. Indien u reeds vragen heeft over dit onderwerp kunt u altijd contact opnemen met ons team op info@bixbibamboe.nl

Voor bamboe kozijnen geldt:

  • Op de stijlen komen een bepaalde belasting (eigen gewicht, gewicht deur en evt gewicht bovendorpel of glaspaneel). Het gewicht van de deuren of ruiten bepaalt de dimensionering van het binnenkozijn. Het juiste type en juiste aantal bevestigingspunten (Paumellen) kan zorgen dat de trekspanning door de binnendeuren wordt verdeeld zodat er geen breuk ontstaat in de kozijnen.
  • Uitsluitend kijkend naar soortelijk gewicht van gecomprimeerd bamboe vallen bamboe kozijnen in sterkteklasse D70 maar de Elasticiteitsmodulus loopt niet parallel aan deze waarde. De buigsterkte zal vallen in D50 klasse.